sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kirjoita artikkeli verkkokaupan merkityksestä pk-yrityksille ja elinkeinoelämälle Suomessa

Tehtävä 4


Faralong mullistamaa ryhmämatkojen hinnoittelun

Matkailun lisäarvon tuottaminen voi olla vaikka opastettujen kiertomatkojen markkinoiden mullistaminen uudentyyppisellä varauspalvelulla ja hinnoittelumallilla. Faralongin konsepti vie matkailijat maailman tunnetuimpiin seikkailumatkakohteisiin ilman matkatoimiston perinteistä ansaintamallia.

Faralong on kerännyt miltei puolen miljoonan euron rahoituksen sijoitusyhtiöiltä ja kansainvälisiltä matkailualan vaikuttajilta. – Meidän ideamme on loistavan yksinkertainen eli mitä enemmän ihmisiä liittyy mukaan matkalle sitä vähemmän jokainen ihminen maksaa matkastaan, sanoo Kalle Viira, joka on toinen yhtiön perustajista.

Aurinkomatkojen entinen toimitusjohtaja, Faralongin hallituksen jäsen Tuomo Meretniemi näkee valtavaa potentiaalia uudessa hinnoittelussa.

"Matkailun digitalisaatio on edennyt pitkälle. Vaikka lennot ja hotellit varataan jo pääsääntöisesti täysin automatisoidusti verkossa, ryhmä- ja kiertomatkojen varaukseen sisältyy paljon manuaalista työtä. Faralong muuttaa tämän, ja onnistuessaan siitä voi tulla ryhmämatkojen Booking.com", hän ennustaa. (Rantapallo, 7.4.2015.)

Jokaisen matkailuyrityksen pitäisi käydä läpi omien asiakkaidensa polku asiakaspalveluun liittyen. Matkailun lisäarvon tuottaminen on mahdollista kaikissa matkakaaren eri vaiheissa. Tässä muutamia ajatuksiani ostoprosessiin ja matkan eri vaiheisiin liittyen:



Lisäarvon tuottaminen ennen matkan alkua
Asiakkaalle lähetetään yskityiskohtaista kohdetietoutta.
Asiakkaalle kerrotaan tarkasti, mikä on matkalle lähevän matkanjohtajan rooli ja tehtävät matkan aikana.
Matkanjohtajan live-chatti ennen matkan alkua.
On line -chatti yrityksen verkkosivuilla, jos asiakas tarvitsee apua varauksen tekemisessä; asiakkaalle annetaan nopeasti ostopäätöstä vahvistavaa lisätietoa.
Asiakaspalvelua myös sähköpostilla ja puhelimitse.
Asiakkaalle paketoitava varauksen alkuvaiheessa ruokailuun tai vapaa-aikaan liittyviä vaihtoehtoja eli pyritään siihen, että asiakas tarttuu monipuoliseen matkapakettiin heti varauksen alussa; ennen varauksen vahvistamista tarjotaan asiakkaalle paketin pienempiä osasia halvempina kokonaisuuksina.






Lisäarvon tuottaminen matkan aikana
Matkatoimiston kerrottava asiakkaalle, mihin otetaan yhteyttä 24/7, jos tulee ongelmia matkan aikana; näin luodaan turvallisuuden tunnetta etenkin iäkkäämmille matkustajille.       
Ongelmatilanteissa saatava apua suomen kielellä 24/7.         
Mobiilimarkkinointia esimerkiksi päivän aktiviteeteista ja yllätystarjouksia retkistä; näin asiakkaat koukutetaan seuraamaan yrityksen mobiilisivuja päivittäin.
Opas, matkanjohtaja tai asiakaspalvelu chatissa 1-2 kertaa viikossa.
Asiakaspalaute chatissa määrättynä päivänä matkan aikana; pyritään korjaamaan esimerkiksi palveluun liittyviä puutteita jo matkan aikana (määrättyjen asioiden korjaaminen voi olla jälkikäteen kalliimpaa kuin matkan aikana).
Asiakkaat voivat etsiä itselleen seuraa matkailuyritysten some-sivujen kautta.


 Lisäarvon tuottaminen matkan jälkeen
Henkilökohtainen yhteydenotto asiakkaaseen, jos hän on jostakin syystä hyvin pettynyt matkaansa… asiakkaalle välittyy aito välittämisen tunne J








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti